Nya frukt- och bärsorter Söderåsens frukt- och bärgenbank Utvärdering av äldre tiders frukt och bär Växtförädling av frukt och bär
Vägbeskrivning

 


Trädgårds- och naturturism

Svenskt Pomologiskt Science centers trädgårdar är öppna för besökare, som vill ströva omkring och bara njuta, kanske dricka kaffe med hembakat bröd i stallet. Här kan också ges vägledning i pomologins historia och odlingsfrågor genom guidade fältvandringar, utställningar, kurser och föreläsningar. För privatpersoner ska centrat vara en positiv upplevelse på plats. En upplevelse av skönhet, dofter och smaker som varierar med årstiderna.


  26  27

Höst i parken

Besökarna ska ges inspiration och råd om hur odlandet av frukter och bär kan tillämpas hemmavid, i den egna trädgården, på balkongen eller altanen, alternativt skolträdgården. I målsättningen ingår att alla kategorier av besökare ska ha glädje av ett besök vid centrat.


28

Rhododenron i olika sorter


29

Prydnadsäpple

 

Det pomologiska centrat ska inspirera till eget odlande men bjuder också på ett brett spektra av andra naturupplevelser. Här gen möjlighet att följa årstidernas växlingar alltifrån vårens skira blomsterprakt till skördemånade ns kulinariska njutningar.


30

Rhododenron

 

Bland nyplanteringarna märks såväl traditionella som nya växtslag med mervärde i form av annorlunda växtsätt och/eller frukter med exceptionella smakmässiga, hälsobefrämjande egenskaper. Sortimentet omfattar både gamla traditionella skandinaviska sorter liksom utländska sorter, som aldrig förr provats i regionen.

 

31

Prydnadsplommon

 

Aktiviteterna kombineras med försäljning av spännande växter att plantera i den egna trädgården. En enkel kaféverksamhet med hembakade kakor hör också till, som kan intas i det gamla stallet eller på altanen. Iordningsställande av vandringsleder i den kringliggande naturen har påbörjats, så att besökare ska kunna njuta av såväl odlad som vild mångfald. Dessutom kan besökare studera de hjortar som föds upp på gårdens marker.

 

 


 
Tfn 0418-81005    -    info@stenestadpark.se